Hondencampus - voor wie en waarom?

Voor wie:
-    Puppy's, Pubers of volwassen honden in groeps,- of privelessen
-    Detectielessen
-     Nosebedience
-    Oudere honden; speciale workshops en prive lessen voor de mentale en fysieke gezondheid.

De Campus;  van puppy tot volwassen honden- leren van basisvaardigheden tot Obedience
Het vinden van een balans tussen positief aanleren en begrenzen van ongewenst gedrag is niet eenvoudig. Daarom hebben we de Campus opgericht. Tijdens de lessen komen oefeningen aanbod die zowel de hond als jouw gezin zelf praktische handvatten geven. Denk hierbij aan:
-    Netjes lopen aan de riem
-    Hondenetiquette,
-    Aangeraakt worden door vreemden, denk aan dierenarts of trimsalon
-    Beheersing 
-    Leren ontspannen
-    Gehoorzaamheid / Obedience
-    Volgen, naar de plaats sturen, apporteren, Blijven, Hierkomenen nog veel meer.
-    Balance en Coordinatie
-    Hersenwerk
Groepslessen bestaan uit 10 wekelijkse lessen, we sluiten iedere cursus af met een leuk en positief examen.

De Campus - Detectie training
Bij detectie leren we de hond om een aangeleerde geur te zoeken en kenbaar te maken de geur te hebben gevonden. Denk hierbij bijvoorbeel aan het zoeken van narcotica bij de douane of politie. Wij gaan het aanleren met een van de kruiden zoals Steranijs of kardemom, Koffie, een tennisbal of kong. Hiermee gaan we de honden leren zoeken en een manier trainen hoe ze de gevonden geur gaan verwijzen. We gaan trainen op eigen locatie met zoekmuren, een line up van allerlei bakken, bussen, boxen en bollen, op een voertuig en in de ruimte. Later gaan we ook op andere locaties trainen.
Dogtivitiezz is aangesloten bij de Nederlandse Speur en Detectie Bond en we gaan volgens deze reglementen werken naar de examens en eventueel wedstrijden. Als eerste examen is de geurproef, daarna is er niveau 1 t/m 5. Ik ben gediplomeerd Instructeur Detectie Basis en start begin 2024 aan de Instructeursopeleiding Gevorderd.

De Campus - balance & Coordinatie
We gaan werken aan de Motoriek van de hond door middel van allerlei balance materialen, Steps, krukjes, tonnen en bewegende ondergronden. Zo leren we de hond op een verantwoorde manier om te gaan met zijn balance. Te vaak zie ik honden die op een ongezonde manier met hun pootjes ergens op staan. met hun rug in een verkeerde lijn en hun nek gedraaid, te hoog of te laag. Dit is onverantwoord en zal de hond op den duur blessures gaan opleveren. Vergelijk het met Fitness training; daarbij is het ook niet gewenst om zomaar aan de toestellen te gaan hangen, zonder begeleiding.  
Ook met oudere honden wordt vaak niet meer getraind. Ze luisteren toch wel en passen zich inmiddels aan in het gezin. Maar juist voor een oudere hond is het belangrijk om de hersenen te blijven activeren. Dit zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen, bloedvaten, zuurstof en glucose. Daarnaast geeft het een reductie van onstekingsreacties.  We gaan werken aan beweging die is aangepast aan de oudere hond. Bezig zijn met de 5 vrijheden van een hond en allerlei activiteiten die ervoor zorgen dat je oudere hond lekker voldaan is, maar zich ook nog belangrijk voelt in het gezin. Hiervoor geven we regelmatig speciale workshops en worden er privelessen aangeboden.


Vraag naar de mogelijkheden voor jou hondSpiegel
coaching
Activiteiten
op maat
Dogtivitiezz

telefoon: 06-29565774
Dogzz on Campus