Hondencampus - voor wie en waarom?

Voor wie:
-    Puppy's; de puppycampus
-    Oudere honden
-    Pubers of volwassen honden in groeps,- of privelessen

De puppycampus - leren van basisvaardigheden
Het vinden van een balans tussen positief aanleren en begrenzen van ongewenst gedrag is niet eenvoudig. Daarom hebben we de puppycampus opgericht. Tijdens de lessen komen oefeningen aanbod die zowel de hond als jouw gezin zelf praktische handvatten geven. Denk hierbij aan:
-    Netjes lopen aan de riem
-    hondenetiquette,
-    aangeraakt worden door vreemden,
-    beheersing en
-    leren ontspannen

We werken aan de motoriek van je hond en je gaat ontdekken hoe je de basisvaardigheden zoals spelen, zitten, liggen en komen bij je puppy kan ontwikkelen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het natuurlijke gedrag wat je puppy uit zichzelf aanbiedt en leren we je hier mee om te gaan. Zo ieder mens een eigen karakter heeft, zo geldt dit ook voor honden. Om deze reden krijg je van ons advies op maat, zodat jij en je puppy optimaal van elkaar kunnen genieten. Omdat iedere puppy volledige aandacht verdiend en ik alle signalen die een puppy aangeeft wil zien, werk ik niet met grote groepen. Massaproductie en eisen waarbij iedere puppy hetzelfde niveau moet behalen na 10 lessen vind ik niet rieel. Daarom lever ik maatwerk voor iedere hond en ieder gezin.

De Campus - voor Oldies
Oudere honden worden vaak niet meer getraind. Ze luisteren toch wel en passen zich inmiddels aan in het gezin. Maar juist voor een oudere hond is het belangrijk om de hersenen te blijven activeren. Dit zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen, bloedvaten, zuurstof en glucose. Daarnaast geeft het een reductie van onstekingsreacties.  We gaan werken aan beweging die is aangepast aan de oudere hond. Bezig zijn met de 5 vrijheden van een hond en allerlei activiteiten die ervoor zorgen dat je oudere hond lekker voldaan is, maar zich ook nog belangrijk voelt in het gezin.

De Campus - Karaktertesten
Iedere hond heeft zo zijn eigen karakter. Dat geldt natuurlijk ook voor een nest met puppy's. De één is haantje de voorste in het nest en de ander kijkt liever de kat uit de boom. Sommige puppy's spelen graag en anderen knuffelen liever. Maar wat als ze ineens alleen zijn, zonder broertjes en zusjes en mama; dat is toch een ander verhaal. Mogelijk wordt het haantje de voorste onzeker in zijn eentje of raakt de puppy snel overprikkeld doordat hij gevoelig is voor geluiden.

Dit alles kan je vooraf al vaststellen. Hoe - door een karaktertest.
De puppy's worden één voor één getest op:
-    omgevingservaringen,
-    reactie op vreemd persoon,
-    reactie op diverse proeven,
-    spelgedrag,
-    geluidsprikkels,
-    stabiliteit,
-    doorzettingsvermogen,
-    oplossend vermogen en
-    herstel vermogen.

Dit alles wordt vertaald in een verslag per puppy en een advies voor de toekomst.

Voor fokkers
Voor jou als fokker is de karaktertest ontzettend belangrijk. Hierdoor kan je namelijk bepalen welke puppy het beste past bij zijn/haar toekomstige gezin. Deze karaktertest geeft je inzicht in hoe de aansluiting zal zijn met het nieuwe gezin en hoe de puppy zal reageren op de omgeving van dit gezin, zoals kinderen, eventuele andere huisdieren, sport en/of training.
Het verslag kan je niet alleen zelf houden, je kan dit ook delen met het gezin. Het gezin krijgt hierdoor inzicht in wat ze mogelijk wel of niet kunnen verwachten van de puppy. Door vooraf deze informatie beschikbaar te stellen, kunnen moeilijkheden in de opvoeding grotendeels voorkomen worden. Kortom een karaktertest maakt net het verschil voor een blije hond en daardoor een blij gezin.

Tot slot
Wij vinden het welzijn van de hond ontzettend belangrijk. Sterker nog; het welzijn van de hond staat voorop. De verschillende testen kunnen bij sommige puppy's een schrikreactie teweegbrengen. Mocht dit het geval zijn, dan laten we de puppy niet aan zijn of haar lot over. Nee, wij zorgen ervoor dat de puppy de test als positief ervaart en dus dat de puppy de karaktertest positief afsluit. Dit door bijvoorbeeld voldoende tijd in te bouwen om met het complete nest samen te spelen.Spiegel
coaching
Activiteiten
op maat
Dogtivitiezz

telefoon: 06-29565774
Dogzz on Campus